Lördag

lör 10 okt 12:17
Vaknade upp idag och kände mig ganska under isen. Trött och hängig, snuvig och ont i halsen. Precis lagom tills Fresher's Week. Fresher's Week är den första veckan av läsåret. Man har inga föreläsningar eller något annat. Som förstaårsstudent har man möten med sitt department och med sitt college, registrerar sig hos polis och hälsovårdscentral, skriver in sig och så vidare. Som andra- och tredjeårselev har man på sin höjd ett möte med sin handledare (mitt är på onsdag). Det är en vecka i stort sett helt vigd åt sociala aktiviteter, att träffa andra studenter och anställda på universitetet, göra sig hemmastadd och bli kanonfull så många dagar som möjligt. Officiellt inleds Fresher's Week på mitt universitet på måndag, men eftersom jag, och de flesta jag känner, redan är i England så smygstartar jag Fresher's Week ikväll med fest hos en kille på min kurs och eventuall utgång efter det, vilket kan bli intressant eftersom det är galopplöp här i helgen vilket innebär att staden kommer fyllas av sisådär 30 000 törstiga kapplöpningsbesökare så snart löpen är slut för dagen. Imorgon eftermiddag ska jag se på när rugbylaget (inklusive min 20-årige toyboy) spelar mot ett annat universitet, för att sedan förhoppningsvis gå ut efter det. På måndag är det trerättersmiddag med The 21+ Association (förening för oss studenter som är över 21) med utgång efter det. På tisdag ska jag återhämta mig, för att på onsdag träffa min handledare och försöka förklara min något medelmåttiga insats förra terminen. Efter det tänker jag göra varje ansträngning för att gå ut på kvällen - på onsdagar är det studentkväll på Ziggy's och det är de bästa utekvällarna. På torsdag blir det bar crawl med The 21+ Association. På fredag ska jag ligga i sängen hela dagen och jämra mig. På lördag är det Fresher's Fair, då alla sportklubbar och föreningar sätter upp stånd, ger ut freebies och information till potentiella medlemmar (jag tänker bli medlem i The Riding Club, en ambition jag hade under hela förra läsåret men som aldrig blev av). På kvällen är det Access All Areas, då hela campus görs om till en stor klubb med barer och musik. Varje college får ett eget tema med antingen liveband eller DJ:s. På söndag lär återhämtning behövas. Precis som jag smygstartar Fresher's Week tänker jag även smygfortsätta under vecka 2 av terminen, med stort event på måndagen (är inte riktigt säker på vad det innebär men det verkade roligt) och psychology social (utekväll med psykologiföreningen) på fredagen. Men nu sitter jag här och är sjuk och det suger ofattbart mycket!

Söndag

18:06
Lägenheten.
Ska ut ikväll. Första utekvällen tillbaka då alla studenter är tillbaka, trots att det är en dryg vecka kvar tills terminen börjar. Är inte alls inne i studentlivsstilen än så att gå ut på en söndag känns skitkonstigt. Annars är det helt normalt att gå ut på de mest aviga dagar under terminstid. Har under de senaste året t.ex. aldrig gått ut på en lördag och bara ett par gånger på fredagar. Tisdag och torsdag är populära studentkvällar här, men den allra största är onsdag då alla sportklubbar har sina socials. Varje klubb väljer ett maskeradtema och så går man ut, utstyrd enligt föreskriven klädkod. En onsdagkväll kan man exemeplvis möta diverse seriefigurer, superhjältar, djur av varierande art, prostituerade, präster, älvor och så vidare. Måste dock erkänna att jag inte har fallit för dt där med att klä ut mig, men så är jag inte med i någon sportklubb. Och jag är inte engelsk heller. Det är för övrigt inte bara under sports socials som de klär ut sig, utan det är en fullkomligt normal företeelse i England att klä ut sig när man går ut.

18:16
Det kanske är för att engelsmän är så fula som de gillar att klä ut sig? Nej, usch, hemsk tanke. Mycket elakt. Men sant.

18:19
Har druckit en flaska alkoläsk eller vad det kallas. Har nu gått över till Irish Meadow, mycket god och krämig likör (50 kronor flaskan från Tesco, som taget) som jag blandar med mjölk och dricker med god aptit innan varje kväll. Börjar kännas som det ska nu.
Ögonmake-up nästan helt klar!

20:09
Hår fixat. Smink fixat. Parfym påsprutad. Tänder borstade. Örhängen påhämgda. Så gott som påklädd. Min käre vän Anthony, som är en av de jag ska gå ut med ikväll, 45 min försenad. Föreslog först att vi skulle träffas 21-21:30, vilket enligt honom var "a late start", så det bestämdes att vi istället skulle ses 20:30-21. Han sms:ade dock just med beskedet att han inte kommer vara i stan förrän 21:15. SUCK! Har inte ens internet att fördriva tiden med tills det är dags att åka. Ska dricka sprit.

Onsdag

Kul dag i onsdags. Inte. Gick upp 03:20, duschade och åt, åkte bil till flygplats, flög till köpenhamn, flög till England, åkte tåg, åkte taxi, anlände till min lilla lägenhet. Glad att se att den överlevt utan mig. Kollapsade i soffan, gick igenom högar av post (bland annat tre fynd från ebay, vattenräkning på £0, hotbrev angående TV-licens och ett antal brev från mitt elbolag, med alltmer påträngande ton för varje brev - tur att jag [läs: modern] har pratat med dem nu). Slocknade på sängen, sov i ett par timmar, vaknade, tog emot enorm last av matvaror från Tesco. Lastade in enorm mängd matvaror i kyl, frys och skåp, lagade pannkakor och ost- och skinkpaj och frös in (kommer inte orka laga mat så fort terminen sätter igång), åt godis och drack körsbärscola framför TV:n, sov.

Tor 1:a okt 03:41

Herregud. Är redan vaken, duschad, påklädd (nåja, halvt i alla fall) och äter frukost. Klockan ringde 20 över 3. Känns som vidrigt, hemskt straff att tvingas vakna såhär tidigt. Till flygplatsen snart. Kommer (förhoppningsvis) vara i min lägenhet på de brittiska öarna om sisådär sex tim. Precis innan jag vaknade drömde jag att modern och jag dansade till olika låtar som ligger på hitlistan just nu. Av någon anledning hade jag ingen tröja på mig så jag var tvungen att dansa med armarna för magen så att hon inte skulle se den. Kanske eventuellt dags att börja träna igen om man skäms för att visa magen, för sin mamma - i en dröm.

RSS 2.0